Tältä sivulta löydät ajankohtaisia tiedotteita

 

Ajatuksia ihmisyydestä

Osta liput täältä

Kevätkonsertissamme Musica-kuoro yleisöineen ajelehtii läpi ihmisyyden näkymien.

Kerromme äidistä ja ystävistä. Rakkaudesta ja rakkauden hinnasta, surusta. Viivähdämme kysymyksissä toiseen kiinnittymisestä, yksin jäämisestä.

Vaikerramme. Valinnoista tai valitsematta jättämisistä, riittämättömyydestä. Ja tietenkin puluista.

Toisen huomaamisesta tai läpi katsomisesta.

Musica-kuoron monipuoliseen, syvälliseen ja väkisin hymyilyttävään konserttikiertueen ohjelmistoon on valikoitunut elossa olevien suomalaisten säveltäjien teoksia. Sanoittajina ovat muun muassa Lauri Viita, Antti Holma, Suvi Nurmi, Nihkee Akka ja Tommi Kinnunen. Tutustu kuoron Instagramiin (@musicakuoro), jossa itse säveltäjät esittelevät teoksiaan!

Perjantaina 24.5. klo 19 Jyväskylässä ja lauantaina 25.5. klo 15 Saarijärvellä ovi on auki.
Tule – olemme varanneet sinulle paikan!
Liput/käsiohjelma 15/10 e.
Osta lippusi ennakkoon tästä: https://www.netticket.fi/ajatuksia-ihmisyydesta

O – seitsemän antifonia joulun odotukseen

Musica-kuoro tarjoaa joulun odotukseen seitsemän antifonia. O-antifonit ovat vuosisatoja vanhoja adventtiajan tekstejä, joita käytetään katolisessa liturgiassa joulua edeltävinä seitsemänä päivänä vesperissä eli iltajumalanpalveluksessa. O-antifoneihin kiteytyy Messiaan kaipuu ja odotus: ne alkavat aina ihmettelevällä O:lla ja kutsuvat Jeesusta vanhatestamentillisilla Messiaan kunnianimillä, kuten viisaus ja aamunkoitto. Jos luetaan nimien alkukirjaimet takaperin, saadaan latinan sanat ero cras – ’olen huomenna’ tai ’aion olla huomenna’. Näin antifonit kutsuvat liittymään iloon tulevasta Jeesuksen syntymästä ja virittäytymään joulun tunnelmaan.

Konsertissa kuullaan vanhoina ja nykyaikaisina tulkintoina o-antifoneista mm. Robert Ramsayn, Rihards Dubran, Ole Schützlerin ja Melissa Dunphyn koskettavia sävellyksiä. Tule hiljentymään ikiaikaisten sanojen ääreen ja laskeutumaan joulun odotukseen!

8.12. klo 19, Keltinmäen kirkko
12.12. klo 19, Taulumäen kirkko

Liput/käsiohjelma 15/10 e. Konsertin kesto n. 1 tunti.

Osta lippusi ennakkoon tästä: https://www.netticket.fi/o-seitseman-antifonia-joulun-odotukseen

Laulajahaku käynnissä!

Musica-kuoron avoimet harjoitukset ja koelaulut to 7.9. klo 18 alkaen Jyväskylän yliopiston Musica-rakennuksessa, tilassa M103.

Musica-kuoro hakee uusia laulajia kaikkiin äänialoihin. Klo 18 alkavissa avoimissa harjoituksissa pääset laulamaan kuoron mukana ja tutustumaan kuoroon. Tämän jälkeen laulatamme halukkaat hakijat kuoronjohtajan ja parin muun kuorolaisen kuunnellessa. Voit valmistautua esittämään jonkin sinulle mieluisan ja tutun kappaleen.

Tervetuloa yhteen Suomen rakastetuimmista kuoroista!

Musica-kuoro 45 vuotta!

 

Jyväskylän Musica-kuoro on saavuttanut kypsän 45 vuoden iän. On siis aika juhlia! Juhlakonsertti pidetään lauantaina 15.10. klo 17 Hannikaissalissa (Pitkäkatu 18-21). Liput 15€/10€, kannatusjäsenille vapaapääsy.

Juhlakonsertissa kuullaan nykyisen Musica-kuoron kokoonpanon lisäksi alumnikuoroa, johon kaikki entiset musicalaiset ovat tervetulleita laulamaan. Alumnikuoro harjoittelee konserttipäivänä klo 11-14. Etukäteisilmoittautuminen on erittäin toivottavaa ja sen voi tehdä puheenjohtajalle 28.9. mennessä.

Konsertin jälkeen siirrymme viettämään karonkkaa. Karonkkaan ilmoittautumiset sekä tiedot allergioista ja erityisruokavalioista puheenjohtajalle 28.9. mennessä.

Lämpimästi tervetuloa juhlimaan kanssamme!

Kuoromusiikkia lapsille! Musica konsertoi lastenmusiikin merkeissä

 

Musica-kuoro järjestää kaksi koko perheen keväistä lastenkonserttia 14.-15.5. Jyväskylän yliopistolla ja Kuokkalan kirkossa. Konserteissa kuullaan lastenlauluja uusina raikkaina sovituksina, joiden tekemiseen myös kuorolaiset ovat osallistuneet.

Korona-ajan jälkeen elävän musiikin vetovoima on korostunut entisestään, ja kuoro haluaakin tarjota myös perheen pienimmille kuulijoille matalan kynnyksen mahdollisuuden päästä kuulemaan heille suunnattua elävää musiikkia. Konserttikäyttäytymisen puolesta ei myöskään tarvitse jännittää, vaan näissä konserteissa saa vapaasti liikkua ja tanssahdella musiikin tahtiin.

 

Konsertit:

La 14.5. klo 16:00 Seminarium S212, Jyväskylän yliopisto

Su 15.5. klo 16:00 Kuokkalan kirkko

Liput 10€ / perhelippu 15€

Ennakkolippuja saatavilla kuorolaisilta!

Mirabile Mysterium 2021

 

Musica-kuoro konsertoi jouluisissa tunnelmissa vuoden tauon jälkeen!

Mirabile Mysterium -sarjaa jatkava konsertti tarjoaa herkkää, puhdistavaa, levollista ja puhuttelevaa joulumusiikkia 1500-luvulta tähän päivään. Konsertissa kuullaan musiikkia mm. säveltäjänimiltä Tarney, MacMillan, Poulenc, Sibelius ja Kostiainen. Kuoroa johtaa Marjukka Manner.

Tervetuloa rauhoittumaan jouluun yhden Suomen rakastetuimman kuoron kanssa!

8.12. Korpilahden kirkko klo 19

16.12. Kuokkalan kirkko klo 18

16.12. Taulumäen kirkko klo 21

 

Liput  20€/10€

 

• Voit varmistaa paikkasi konserttiin varaamalla ja maksamalla käsiohjelma osoitteesta musica.lipunmyynti@gmail.com.

 

Noudatamme ajantasaisia koronaohjeita, huomioithan muut tulemalla konserttiin vain terveenä.

Mirabile Mysterium 2021 -konserteissa yli 16-vuotiailta tarkastetaan koronapassi ja henkilöllisyystodistus.

Ole minulle kallio! -konsertit

 

Jyväskylän Musica-kuoro ja tamperelainen kamarikuoro Näsi yhdistävät voimansa kahdessa Ole minulle kallio! -konsertissa lokakuun lopussa! Konsertissa kuullaan musiikkia eri vuosisadoilta, Thomas Luis de Victoriasta Pekka Kostiaiseen. Hienon yhteistyön helminä saadaan kuulla Erik Esenvaldsin Stars ja 2 osaa Frank Martinin kaksoiskuoromessusta. Sunnuntain konsertti on samalla kuoronjohtajamme Marjukka Mannerin kuoronjohdon B-tutkintokonsertti.

Konsertit:

La 30.10. klo 17 Keltinmäen kirkko, Jyväskylä

Su 31.10. klo 17 Pispalan kirkko, Tampere

Musica-kuoro ja kamarikuoro Näsi, johtaa Marjukka Manner

Käsiohjelma 5 e

 

Tervetuloa!

PERUTTU: Mirabile Mysterium 2020

 

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 1.12.2020 päätöksen rajoittaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä aiempaa tiukemmin. Tämän johdosta joudumme valitettavasti perumaan Mirabile Mysterium -joulukonsertit Kaupunginkirkossa ja Korpilahdella. Olemme yhteydessä kaikkiin lipun varanneisiin.

Toivomme kaikesta huolimatta rauhallista joulunaikaa kaikille! Pysytään terveinä ja nähdään Musica-kuoron konserteissa taas ensi vuonna!

Mirabile Mysterium – joulun ihmeen etsimistä 1500 -luvulta tähän päivään

 

Tervetuloa nauttimaan joulutunnelmasta ajattoman kauniin kuoromusiikin äärelle, kun Musica-kuoro konsertoi Jyväskylän kaupunginkirkossa tiistaina 15.12. ja Korpilahden kirkossa perjantaina 18.12. Mirabile Mysterium -konserttiperinnettä jatkavat konsertit tajoavat herkkää, puhdistavaa, levollista ja puhuttelevaa joulumusiikkia 1500 -luvulta tähän päivään. Konserteissa kuullaan musiikkia mm. säveltäjänimiltä Tarney, MacMillan, Poulenc, Sibelius ja Kostiainen.

Tervetuloa rauhoittumaan jouluun yhden Suomen rakastetuimman kuoron kanssa!

Tiistai 15.12. Kaupunginkirkko klo 19, pääsyliput 20€/10€

Perjantai 18.12. Korpilahden kirkko klo 18, käsiohjelma 20€/10€

Konserteissa käy korttimaksu tai käteinen, suosithan korttimaksua. Voit varmistaa paikkasi konserttiin varaamalla ja maksamalla pääsylipun/käsiohjelman osoitteesta musica.lipunmyynti@gmail.com. Sinulla on myös halutessasi mahdollisuus tukea kuoromme toimintaa varaamalla 40€ hintainen tukilippu.

Tapahtumissa noudatetaan voimassa olevaa koronaohjeistusta ja maskisuositusta.

 

Laulajahaku on käynnissä!

Haluatko harrastuksen joka tarjoaa yhteisöllisyyttä, lisää hyvinvointiasi ja rikastuttaa elämääsi? Kuorolaulu tarjoaa tätä kaikkea! Musica-kuoron laulajahaku on käynnissä, joten nyt sinulla on mahdollisuus päästä yhteen Suomen rakastetuimmista kuoroista!

Kuoromme harjoittelee torstaisin 18-21 ja lisäksi yhden viikonlopun per kuukausi. Vaikka tekemisemme on tavoitteellista ja korkeatasoista, niin meidän kuorossa pipo ei purista. Korkeintaan visiiri…

Olitpa siis kokenut kuorokonkari tai noviisi, niin täytä koelauluhakemus alla olevasta linkistä 15.10. mennessä ja olemme sinuun yhteydessä koelaulun osalta.

https://forms.gle/ziHMEiv4NWiV8f3g9

 

Musica-kuoron uutuuslevy Triduum Paschale on nyt julkaistu!

Vaikka tämän vuoden pääsiäsikonserttimme onkin peruttu, niin pääset nauttimaan upeasta Pekka Kostiasen pääsiäsoratoriosta tämän uutuuslevyn ansiosta. Levy on äänitetty viime vuonna yhteistyössä Jyväskylä Sinfonian ja Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa.

Voit tilata levyn osoitteesta musica.levymyynti[at]gmail.com tai vivi.sippala[at]gmail.com hintaan 30€/kpl (+toimituskulut).

Muista myös Musican teet (Musican musta ja Vihreät sävelet, 6€/pussi) ja kuoron oma haalarimerkki (4€/kpl), jotka voit niputtaa kätevästi samaan tilaukseen levyn kanssa.

Koronaepidemian vaikutuksia Musica-kuoron toimintaan

Musica-kuoro keskeyttää harjoituksensa toistaiseksi viranomaisten suositusten mukaisesti. Yhteisiä harjoituksia odotellessa keskitymme itsenäiseen harjoitteluun ja tulevan ohjelmiston suunnitteluun.

Koronaepidemian taloudelliset vaikutukset koettelevat erityisen laajasti kulttuurikenttää ja erityisesti freelancer-pohjalta työskenteleviä toimijoita. Musica-kuoro haluaa omalta osaltaan olla mukana tukemassa näitä toimijoita jatkamalla kuoronjohtajansa palkanmaksua toistaiseksi normaalisti.

Epidemia vaikuttaa suoraan myös kuorojen talouteen. Monen kuoron talous on suoraan riippuvainen konserttituotoista, joita ei tänä keväänä tule. Musica-kuoro ei ole tässä suhteessa poikkeus. Voitkin halutessasi tukea kuoron toimintaa esimerkiksi ostamalla kannatusjäsenyyden itsellesi, kaverille tai vaikka sukulaiselle. Voit halutessasi maksaa kannatusjäsenyydestä myös suuremman summan,  esim. 80€, 100€ tai vaikka 200€. Voit tukea kuoron toimintaa myös tilaamalla kuoron omaa nimikkoteetä tai  kuoron oman haalarimerkin!

Laulakaa, soittakaa, kuunnelkaa musiikkia ja muistakaa pitäkää huolta toisistanne.

Fordell GP ja Triduum Paschale peruttu koronavirustilanteen takia!

Suomen hallituksen tiedotustilaisuuden 12.3. sekä THL:n suositusten mukaisesti 14-15.3. pidettäväksi suunniteltu Erik Fordell Grand Prix kilpailun finaali siirretään kilpailun työryhmän päätöksellä pidettäväksi syksyllä 2020. Kilpailun uudesta ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

Myös kevään Triduum Paschale -konsertti on peruttu. Jyväskylän kaupungin ohjeistuksen mukaisesti kaikki Jyväskylä Sinfonian kevään 2020 konsertit on peruttu koronavirusepidemian takia. Jyväskylä Sinfonia ohjeistaa lipun lunastaneita tämän viikon aikana.


Musican kevät: Fordell ja Triduum Paschale!

 

Musica-kuoro lähtee 14.-15.3. kamppailemaan seitsemän muun kotimaisen huippukuoron kanssa Keski-Pohjanmaan konservatoriolle kaikkiaan lähes 12 000 € palkintopotista. Tervetuloa kannustamaan Kokkolaan!

 

LAUANTAI 14.3.2020 klo 11.00 – 15.30

Erik Fordell GP – finaali

Keski-Pohjanmaan konservatorion salissa, Pitkänsillankatu 16

VAPAA PÄÄSY

 

11.00 – 11.20 Turun konservatorion kamarikuoro, johtaa Timo Lehtovaara

11.20 – 11.40 Kamarikuoro Kaamos, johtaa Visa Yrjölä

11.40 – 12.00 Naiskuoro KYN, johtaa Kaija Viitasalo

12.00 – 12.20 Cantio Laudis, johtaa Olli Heikkilä

14.00 – 14.20 Kaari Ensemble, Johtaa Saara Aittakumpu

14.20 – 14.40 Musica- kuoro, johtaa Marjukka Manner

14.40 – 15.00 Chorus Iuvenalis, johtaa Timo Lehtovaara

15.00 – 15.20 Mieskuoro Euga, johtaa Visa Yrjölä

 

SUNNUNTAI 15.3.2020 klo 14.00

Erik Fordell GP – finaalin Päätöskonsertti ja palkintojen jako

Kaikki kuorot

Snellman-sali, Vingenkatu 18

 

LIPUT 15 €

https://www.kpkonsa.fi/tapahtumat/erik-fordell-grand-prix

 

 

Triduum Paschale

Ke 8.4.2020 klo 18 Taulumäen kirkko

Osta liput konserttiin täältä.

 

Musica-kuoro levytti teoksen yhdessä Jyväskylä Sinfonian ja Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa 2019 ja levy julkaistaan tämän vuoden konsertin yhteydessä. Solisteina toimivat sopraano Kaisa Ranta, sopraano Minja Niiranen, mezzosopraano Jeni Packalén, tenori Simo Mäkinen sekä basso Tapani Plathan. Kapellimestarina on Ville Matvejeff ja Musica-kuoroa valmentaa kuoron taiteellinen johtaja Marjukka Manner.

Pekka Kostiaisen pääsiäisoratorio Triduum Paschale soi jälleen pääsiäisenä Jyväskylässä. Teos on vuonna 2000 kantaesitetty Jyväskylä Sinfonian ja Jyväskylän seurakunnan tilausteos, ja on Kostiaisen yksi laajimmista sävellysprojekteista. Vavahduttavassa, kolmeen osaan jakautuvassa teoksessa eletään läpi pääsiäisen tapahtumat päivä päivältä: kiirastorstain messu viimeisine ehtoollisineen, pitkäperjantain passio ristiinnaulitsemisineen sekä riemukas pääsiäispäivän messu tyhjine hautoineen. Kostiainen on yhdistellyt eri kirkkokuntien pääsiäisperinteitä tavoittaakseen pääsiäisen sanoman ytimen, ja lopputulos liturgioineen, koraaleineen ja evankeliumeineen kilpailee hyvinkin paikasta perinteisten pääsiäissävellysten, kuten Bachin passioiden rinnalla. Musica-kuoro on projektia varten paisunut lähes 60-henkiseksi suurkuoroksi, sillä mukana on useita kuorolaisia matkan varrelta jopa vuosikymmenien takaa.


Kohti joulua

19.11.2019

Mirabile Mysterium on sekoitus herkkää, levollista ja mystistä joulumusiikkia 1500-luvulta tähän päivään.

Musica-kuoro tunnelmoi tänä jouluna kauniissa Joutsan puukirkossa, Taulumäen kirkon taivaallisessa akustiikassa ja Kuokkalan kirkon kodinomaisessa lämmössä. On aika rauhoittua ja hengähtää. Valitse tunnelmaasi sopiva kirkko, laita päivämäärä kalenteriin, ota mukaan ystäväsi, rakkaasi, tai anna aikaa itsellesi ja jaa hetki kanssamme. Olet lämpimästi tervetullut!

Lauantai 7.12. Joutsan kirkko klo 18
Maanantai 9.12. Taulumäen kirkko klo 19
Tiistai 17.12. Kuokkalan kirkko klo 19

Liput 15€/7€ ovelta, korttimaksu tai käteinen